Synoptik utför stort syntest av bilförare

Att dåligt sikt innebär en fara i trafiken är det inte någon som kan förneka. Men, för att vi ska kunna få en klar bild av problemets faktiska utsträckning anordnar Synoptik för femte året i rad ett stort syntest. Detta med syftet att belysa hur viktig synen är för säker och ansvarsfull bilkörning.
Omkring 5000 människor kommer erbjudas att testa sin syn och samtidigt besikta sin bil på 41 av Bilprovningens stationer i Sverige. Smidigt, fattas bara att de erbjuds vid bilskroten också, eller varför inte på återvinningen också?

De senaste fyra åren som Synoptik anordnat dessa syntester har de lyckats genomföra totalt nära 15 000 syntester. Resultatet ifrån dessa testar har också visat en skrämmande statistik, vilken är att över hälften av Sveriges bilförare skulle behöva någon form at synkorrigering för att kunna köra säkert.

Testet utförs mellan 09.00 och 15.00 den 24:e oktober.

För att se var testerna anordnas på bilprovningen nära dig, se den officiella hemsidan för den årliga synbesiktningen här: http://www.synbesiktningen.se/
Annars är det gratis att utan tidsbokning besöka en av Synoptiks butiker i valfri stad, från torsdagen den 24:e till söndagen den 27:e Oktober.